Ponykampen 2021

Ondanks we midden in een vreemde tijd zitten durf ik langzaam weer plannen te maken voor de zomervakantie. Vorige zomer hadden we speciale corona maatregelen tijdens onze kampen. Het waren hele fijne weken en gelukkig zonder zieken. Daarom ga ik er vanuit dat we komende zomer weer kunnen genieten van de kampen! Mochten we onze plannen moeten aanpassen vallen wij terug op onze backup plannen maar daar zal ik jullie tegen die tijd van op de hoogte houden. Mocht ik onverwacht de kampen volledig moeten annuleren vanwege de corona maatregels dan krijgen jullie uiteraard het geld terug. Maar voor als nog heb ik al het vertrouwen en goede hoop dat we deze zomer weer op kamp kunnen gaan! Deze zomer zitten wij weer in Gellik, Lanaken, mijn favoriete rij gebied! De bossen zijn er prachtig en er liggen mooie lange ruiter routes. We verblijven op het oude voetbalveld gelegen naast de Krieckaert. Het voetbalveld wordt omgetoverd tot een paardenwei. Naast de paarden komen de slaaptenten te staan. We hebben een nieuwe grote slaap tent gehuurd, waar zelfs met afstand van elkaar alle kinderen kunnen slapen. Maar het meebrengen van eigen tentjes is ook prima. Er is een grote mooie kantine om in te koken en te eten. In de avond kunnen we gezellig en warm binnen zitten. Jos kookt uiteraard weer lekkere en verse maaltijden ( steeds meer vega en anders met vlees van biologische afkomst). Het worden weer lange fijne dagen, vol paarden plezier. Lijkt het je leuk om met ons mee te gaan? Inschrijven is vanaf nu mogelijk per mail. : info@ponyclubmaastricht.nl De inschrijving is geldig na een bevestigingsmail van Frederike. Het voorschot wordt niet gerestitueerd.

DatumAankomsttijdPrijs
Kamp 1Gevorderden ( 14 +)26 juli t/m 29 juli10:00 uur€ 375,00
Kamp 2Spelletjes dag ( 7 t/m 13 jaar)30 juli10:00 uur tot 17:00 uur€ 50,00
Kamp 3Volwassenenweekend31 juli t/m 1 augustus10:00 uur€ 250,00
Kamp 4Jeugdruiters ( 8-14 jaar)2 augustus t/m 3 augustus10:00 uur€ 200,00
Kamp 5(tussen) gevorderde ruiters ( 12+)4 augustus t/m 7 augustus10:00 uur€ 375,00
IJslandgevorderden jeugdruiters & volwassenen 19 augustus t/m 24 augustusPickup in Reykjavík, BSÍ bus station at 17:00 pm€ 1.580,00
Voorschot kamp 1: € 175,00
Voorschot kamp 2:€ -
Voorschot kamp 3:€ 100,00
Voorschot kamp 4:€ 75,00
Voorschot kamp 5:€ 175,00
Voorschot ijsland ( het betalen in termijnen is mogelijk)€ 200,00 (indien de vlucht eerst geboekt wordt is een voorschot niet nodig)

Kamp informatie

Kamp 1, 4 en 5

De eerste kamp groep gaat de paarden over rijden van Maastricht naar Gellik. Een leuke tocht van bijna 4 uur die echt bij het kamp gevoel hoort.
In de 4e en 5e kamp groep kan er in twee groepen gereden worden, afhankelijk van de deelnemers/ leeftijd en niveau. We zorgen er altijd voor dat ieder op zijn eigen niveau lekker kan rijden. De laatste groep, kamp 5, rijden de paarden de laatste dag weer terug naar Maastricht. Naast de mooie ritten zijn er onder andere lessen in grondwerk met de paarden, spelen we leuke kamp spellen en gaan we weer op zoek naar een goede plek waar we met de paarden het water in kunnen gaan.

Kamp 2: Spelletjesdag

Ook dit jaar organiseren we weer een kampdag voor kinderen tussen de 7 en 13 jaar oud. Deze dag is voor zowel een beginnende ruiter als een gevorderde ruiter leuk. Zodra we gaan rijden worden de groepjes per niveau ingedeeld waardoor iedereen een lekker ritje kan maken. Naast paardrijden worden er die dag veel spelletjes gespeeld, met en zonder de paarden. We verzamelen om 10:00 uur op de ponykamp locatie in België en we sluiten de dag af om 17:00 uur met pannenkoeken.
Je kunt je opgeven per mail, de factuur voor de spelletjesdag zal in Juli verzonden worden per mail.

kamp 3: Volwassenenweekend

Op zaterdag ochtend komen we bij elkaar. Na de ontvangst met Limburgse vlaai gaan we meteen een mooie tocht maken. Het gaat een dagtocht worden, met voldoende pauzes is het haalbaar voor iedereen. In de avond gaan we gezellig tafelen. Op zondag zullen we naast een bepaalde thema les in de ochtend, weer een mooie lange tocht gaan maken. Op zondag avond sluiten we het weekend af met een lekkere maaltijd.

IJsland

In 2021 organiseren wij weer een groepsreis naar IJsland. Dit jaar de Classic Thorsmork tour. Meer informatie over de inhoud is te lezen op de website van Skalakot:
https://skalakot.is/multi-day-riding-tours/thorsmork-horseback-riding-tour/
Deze tour is ook geschikt voor mensen die vroeger gereden hebben maar nu niet meer dagelijks rijden maar toch willen genieten van een 4 daagse tour. Mede door de luxere voorzieningen en de jeep die op verschillende plekken mensen eventueel een stukje verder kan begeleiden is deze tocht goed haalbaar. De mensen met veel rij ervaring komen ook aan hun trekken, want we rijden ook tochten van 40km per dag.

Om de twijfelaars over de streep te trekken hebben we een speciale actie voor de maand januari. Als je je deze maand officieel op geeft voor de reis naar IJsland krijg je 4 groepsritten cadeau bij onze Ponyclub ter waarde van €100,00. Deze ritten zijn in overleg te plannen, ook richting de zomer als voorbereiding op IJsland.