Individuele begeleiding

Tijdens een individuele begeleiding gaat alle tijd en aandacht naar het kind. We werken aan de hulpvraag van het kind middels interactie met een van onze paarden. Het kind geeft zelf aan waar hij of zij op dat moment behoefte aan heeft en die behoefte bepaald wat we gaan doen samen met het paard. Mijn jarenlange ervaring en paarden intuïtie staan het kind ten dienste in het vinden van de vorm waarin we gaan werken. Denk bijvoorbeeld aan het bewust worden van de lichaamstaal in de spiegel die het paard is en de ontspanning en verdieping van de lichaamstaal. Ik kijk naar hoe het kind contact maakt met het paard en richt me op het ontwikkelen van zelfvertrouwen en standvastigheid, op de zelf ontplooiing die zich op dat moment aandient.

We kiezen in overleg voor de beste manier om de individuele begeleiding zo waardevol mogelijk te laten zijn voor jouw kind. We kunnen per keer kiezen voor grondwerk met het paard, het paard berijden of het verzorgen van het paard.

- verzorgen van het paard:

We doen het paard een halster om, gaan het borstelen en we krabben de hoeven schoon. Tijdens iedere stap komen we uitdagingen en veroveringen tegen. Het paard geeft zijn warmte en aandacht en het kind leert zijn reacties kennen en daarmee zichzelf.

- grondwerk met het paard:

Het kind staat naast het paard en communiceert met de lichaamstaal Het paard heeft snel door hoe het kind zich voelt en reageert daar direct op. Het kind ontmoet zichzelf op een heel heldere manier en leert hoe je kunt ontvangen wat je wenst.

- rijden op het paard:

Ook tijdens het rijden is het paard een verhelderende spiegel. Het rijden gaat soepel en licht als het kind ontspannen en gefocust is. Helemaal in het hier en nu kun je met je zit en je ademhaling het paard de weg leiden. Het kind leert het eigen lichaam te gebrulen als een instrument om zich vrij te voelen en zelfvertrouwen te ervaren.

Waarom zijn paarden fantastische therapeuten?

Paarden zijn heldere spiegels voor de mens. Omdat het vluchtdieren zijn staan hun antennes altijd gericht op signalen die ze uit de buitenwereld opvangen. Ze kunnen snel en helder reageren op dat wat ze ervaren. Zo vangen ze ook onze signalen op en hun reactie maakt duidelijk wat onze signalen eigenlijk zijn. De nabijheid van een paard is een fijne en liefdevolle manier om naar jezelf te kijken.

Paarden hebben geen enkel oordeel over wie je bent en hoe je in elkaar steekt. Welk etiketje je ook hebt gekregen, voor de paarden maakt het niks uit.

Het kan ook heel waardevol zijn om als ouder de spiegel van het paard te ontvangen. Daarom kun je ook als volwassene een afspraak maken voor individuele begeleiding. Ter aanvulling van de begeleiding van je kind of gewoon als cadeautje voor jezelf.

Iedereen is welkom, het hele jaar door.

Tarieven Individuele begeleidingen

- individuele begeleiding ( 30 minuten). € 45,00
- individuele begeleiding ( 45 minuten) € 55,00
- individuele begeleiding ( 60 minuten) € 60,00
- Mondeling/ telefonisch evaluatie gesprek ( 15 minuten) €15,00
- Begeleidingspakket: - intake gesprek, 4 individuele begeleidingen van 45 minuten, evaluatie gesprek € 200,00

Neem gerust contact op over de mogelijkheden voor een aangepast pakket.

Contact